KAKO SE RIJEŠITI MIRISA U HLADNJAKU

Uklanjanje mirisa iz hladnjaka

Pitanje kako ukloniti miris iz zamrzivača ili hladnjaka u kućanstvu postavljaju svi koji vode kućanstvo. Povremeno se pojavi ovaj problem, čak i ako se koristi oprema novih modela. Glavni razlozi:

  • struja je dugo nestajala, a hrana se pokvarila;
  • nisu se poštivala pravila skladištenja, na primjer, smrznuta riba ili meso stavljeno je u odjeljak s nultom temperaturom;
  • ambalaža proizvoda u trgovini je slomljena ili prljava;
  • predugo skladištenje otvorene ambalaže (mlijeko, konzervirana hrana itd.).

Glavni uvjet za pojavu problema su bakterije koje se aktivno razmnožavaju na propadajućim organskim tvarima. Čak i nakon uklanjanja izvora, može biti teško riješiti se samog mirisa, jer se upija u izolaciju, unutarnje zidove hladnjaka i površinu polica.

Postoji nekoliko popularnih načina korištenja sode, octa, zelene jabuke, aktivnog ugljena. Ali samo moderna sredstva učinkovito pomažu. Preporučujemo tekućine proizvedene od strane Harvard Chemical Research (SAD).

Kako brzo i dugo ukloniti miris iz hladnjaka

Da biste se riješili neugodnog mirisa ne samo brzo, već i dugo vremena, prije svega, trebali biste uništiti izvor, odnosno organske ostatke.

  1. Oslobodite kameru hrane. Isperite ili temeljito osušite sve površine. Može se koristiti slaba otopina limunske kiseline ili octa.
  2. Otopite tekućinu D-Cide u vodi prema uputama (1:16) i pošpricajte bočicom s raspršivačem. D-Cide sjajno radi s mirisima hladnjaka. Proizvod ne zahtijeva ispiranje, samo ga trebate osušiti.
  3. Nakon obrade unutrašnjosti komore, obratite pažnju na pod. Ako je nešto od sadržaja trulo i iscuri, morat ćete očistiti paletu i pod. Koristite preporučene tekućine.

Poduzete mjere u pravilu su dovoljne za uklanjanje neugodnog mirisa iz hladnjaka. Ali postoje teški slučajevi: dugo zaboravljeni proizvodi, stajaći riblji miris itd. U takvoj situaciji morate koristiti ozbiljniju verziju profesionalne tekućine – Skunk Out. Pripravak razrijedite u vodi u omjeru 1:10 i raspršite ga po zidovima i policama s raspršivačem.

Ako se nakon izvedenih manipulacija osjete mirisi iz hladnjaka, tretirajte ga i sobu suhom maglom s aromom cimeta. Generator „Burgess“, spojen na električnu mrežu, pod pritiskom pretvara posebnu tekućinu iz Harvardskih uništavača mirisa u suhu (hladnu) paru. Magla prožima sve kutove pružajući osjećaj svježine. Ova metoda ne ostavlja šanse za neugodan miris. Da se problem ne bi ponovno pojavio, dovoljno je slijediti osnovna pravila za čuvanje hrane i dezinfekciju kućanskih aparata.

Da biste postigli rezultat, ponekad nije dovoljno znati ukloniti miris iz hladnjaka – potrebna vam je posebna oprema i vještine. U teškoj situaciji pametnije je potražiti pomoć stručnjaka.

TEČNOST ZA UKLANJANJE MIRISA U HLADNJAKU