UKLANJANJE JAKIH MIRISA DIMA

UKLANJANJE TEŠKIH MIRISA DIMA

Kako se rešiti trajnog mirisa dima nakon požara?

Najčešće se u svakodnevnom životu suočavate sa:

  • s požarom u kuhinji, upaljeni peškiri, krpe, salvete koje leže blizu peći, zapaljeno ulje na tiganju
  • problemi sa električnim aparatima – neispravna instalacija se pali zbog pada i dolaska napona, punjenja telefona ili laptopa, itd
  • lokalni požari – žar od cigareta koji padne na krevet ili tepih, varnica od sveće ili kamina
  • požar u automobilu iz istih razloga – žar od cigarete, neispravna instalacija

U svakom od ovih slučajeva ljudi u prostoriji ili automobilu osećaju neprijatnost. Posledice sagorele izolacije su posebno neprijatne. Ispostavlja se da je teško otarasiti se mirisa: provetravanje ne daje željeni efekat, aromatična ulja i osveživači vazduha mešaju se sa dimom, ne pomažu, ali pogoršavaju situaciju.

Glavni problem je garež. Njegove najmanje isparljive čestice lako prodiru u tepihe, tapacire, nameštaj, talože se na zidovima i začepljuju se u pukotinama. Čak i uz vidljivu higijenu u prostoriji miris je i dalje neprijatan. Narodni lekovi: sirće, soda, aktivni ugalj – blago deluju na dim i mogu naneti štetu čoveku, na primer, udahnete esenciju sirćeta, i možete dobiti napad astme ili alergije. Kineski ozonizatori sumnjivog kvaliteta takođe su neefikasni i štaviše nebezbedni.

Savremene tehnologije i alati omogućavaju vam da se lako rešite mirisa paljevine, dima, duvana. Tečnost za uklanjane neprijatnih mirisa i aparat za suvu maglu su sve što vam treba.

Stručnjaci preporučuju upotrebu SKUNK OUT-a, koji je u stanju da prevlada najteže „arome“. Proizvođač: Harvard Chemical Research (SAD).

Tečnost sadrži:

  • supstance dezodoransa,
  • supstancu koja izoluje molekule mirisa,
  • rastvarači, komponente za čišćenje i pranje.

SKUNK OUT je bezbedan za ljude i životinje, kompatibilan je sa hemikalijama za domaćinstvo i biorazgradiv.

Kako se trajno osloboditi mirisa dima savremenom tehnologijom

Da biste trajno uklonili miris dima, važno je postupati pravilno.

  1. Pažljivo uklonite vidljive efekte vatre: operite površine proizvodima za domaćinstvo ili rastvorite SKUNK OUT u vodi u razmeri 1:4
  2. Tepisi, tapaciri i zavese takođe se mogu prskati običnom prskalicom ili podešavanjem aparata za suvu maglu.

Ako posle preduzetih mera, ostane i dalje neprijatan miris dima, onda treba primeniti tehnologiju suve magle. Magla koju stvara Thermo Fogger Burgges F-990 prodire u svaki ugao prostorije ili automobila. Tečnost u vidu dima razlaže svaki molekul neprijatnog mirisa, ostavljajući za sobom samo svežinu i osećaj čistoće. Metoda je apsolutno sigurna i ne zahteva dodatne mere nakon obrade – dovoljno je provetriti prostoriju ili automobil.

TEČNOST ZA UKLANJANJE JAKIH MIRISA DIMA